VIDEO

Trotuarele şi curţile blocurilor din capitală rămân necurăţate de stratul gros de gheaţă

Trotuarele şi curţile blocurilor din capitală rămân necurăţate de stratul gros de gheaţă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.01.2018 21:07
Chişinăul rămâne un oraş, în care iarna poţi lesne să-ţi rupi o mână sau un picior din cauza gheţii, chiar dacă Primăria declară sus şi tare că totul e sub control. Indiferent pe unde ajungi în aceste zile - pe o stradă din centru sau pe una la periferie, vezi porţiuni întregi de drum cu mormane de gheaţă. Logica autorităţilor este una - apare soarele, se încălzeşte şi... problema e rezolvată.

Chiar dacă autorităţile afirmă că a fost împrăştiat nisip pe 90 la sută din trotuarele şi curţile de bloc, pe acolo n-a trecut niciun muncitor al serviciilor Primăriei, dar nici patronii n-au ieşit să facă ordine în faţa sediului firmelor.

Responsabilii din cadrul primăriei susţin că 10 autospeciale împrăştie zilnic material antiderapant în toate sectoarele.

E aşa sau altfel, o ştiu mai bine pietonii, care au ajuns pe mâna medicilor. În ultimele 24 de ore, 18 oameni au fost internaţi cu fracturi la Spitalul de Urgenţă. De trei ori mai mulţi decât într-o zi obişnuită, fără gheaţă pe trotuar. De când a nins în capitală, aproximativ 400 de oameni au avut de suferit după ce au căzut pe gheaţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI