VIDEO

Condamnaţi la sărăcie: Un cuplu de vârstnici din Hânceşti stau într-o casă cu acoperişul spart, iar geamurile sunt astupate cu o peliculă

Condamnaţi la sărăcie: Un cuplu de vârstnici din Hânceşti stau într-o casă cu acoperişul spart, iar geamurile sunt astupate cu o peliculă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.01.2018 21:47
O pensie de aproximativ nouă sute de lei împărţită la doi! Aceasta este singura sursă de existenţă pentru un cuplu de vârstnici din oraşul Hânceşti. Ajunşi la 70 de ani, Vladimir şi Nadejda Cravcenco stau acum într-o casă cu acoperişul spart, iar pentru ca să nu-i bată vântul au astupat geamurile şi uşa cu o... peliculă. Unica lor speranţă este mila Domnului.

Cei doi spun că au împreună o pensie de 800 de lei şi încă o sută o primesc drept ajutor social pentru că nu au copii. Din aceşti bani, bătrânii îşi cumpără merinde pentru o lună înainte şi încearcă, din răsputeri, să mai economisească.

Din puţinul pe care îl au lunar, cei doi oameni în etate reuşesc să-şi cumpere, vara, lemne de foc pentru iarnă.

Casa bătrânilor este marcată de lipsuri. Două camere mici, separate de o sobă. Două paturi şi o masă. O groapă în pământ e pe post de frigider.

Ploile au găurit şi acoperişul, iar întrucât nu au bani de reparaţie, oamenii încearcă să evite cum pot inundaţia casei.

Cei doi pensionari au cerut ajutor de la primărie şi stau în aşteptare. De ani de zile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI