VIDEO

Comercianţii au protestat nemulţumiţi că nu vor putea activa în baza patentei

Comercianţii au protestat nemulţumiţi că nu vor putea activa în baza patentei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.01.2018 21:56
Comercianţii de la baza angro de pe strada Calea Basarabiei au protestat la intrarea în piaţa agricolă, dar şi în faţa Serviciului Fiscal de Stat. Ei sunt nemulţumiţi că autorităţile le cer să-şi deschidă SRL-uri sau să desfăşoare activitate independentă de întreprinzător. Şeful Fiscului spune că instituţia nu mai eliberează patente pentru cei activează în comerţ. 

Luciana Melnic vine de la Colicăuţi, raionul Briceni, să-şi vândă merele. Aceasta este singura ei sursă de venit, din care trebuie să-şi întreţină toată familia.

În mod organizat, vânzătorii au venit la sediul Serviciului Fiscal de Stat, unde au protestat din nou. Directorul instituţiei spune că patentele în comerţ sunt valabile până pe 31 decembrie 2018, timp în care comercianţii trebuie să se conformeze şi să aleagă în ce mod îşi vor continua activitatea.

Chiar şi aşa, protestatarii le-au înmânat reprezentanţilor instituţiei solicitările în scris. Ei spun că dacă nu vor primi un răspuns, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului va fi organizat un protest la care vor veni comercianţi din toate pieţele din capitală. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI