Manifestările din Piaţa Unirii au început la ora 11.00, în prezenţa a aproximativ 3.000 de oameni. Între cei prezenţi se află un grup care strigă „Unire”, având pancarte cu mesajele „Unirea, obiectiv naţional”, „1918 - Unire, 2018 - Reunire”.

De asemenea, mai multe persoane au pancarte cu mesaje pentru începerea lucrărilor la autostrada Ungheni- Iaşi-Târgu Mureş - „Cerem autostrada marii Uniri”.

De asemenea a fost împărţită „Proclamaţia de la Iaşi” - un document în zece puncte, prin care se cer investiţii pentru Iaşi, referendum pe tema modificărilor la legile justiţiei, interzicerea accesului în funcţii a  persoanelor condamnate penal, reducerea numărului de parlamentari şi depolitizarea administraţiei centrale şi locale.

La manifestări sunt prezente autorităţi locale şi judeţene, parlamentari, şefi ai instituţiilor din judeţ, precum şi liderul PNL, Ludovic Orban, fostul premier Victor Ponta şi Majestatea Sa Margareta.

În programul manifestărilor de la Iaşi sunt incluse discursuri ale politicienilor, depuneri de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, dar şi Hora Unirii. La finalul evenimentului, primăria va împărţi participanţilor plăcinte, precum şi ceai sau vin fiert.