Peste 2400 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, înregistrate în ultima perioadă

Peste 2400 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, înregistrate în ultima perioadă
Sursa: jurnal.md Foto: aafp.org 23.01.2018 12:15
Instituţiile medico-sanitare din capitală au raportat că au fost înregistrate noi cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS). Astfel, în perioada 15-21 ianuarie, au fost depistate 2 491 de cazuri, în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 2 049 de cazuri.

Morbiditatea prin IACRS a crescut cu 17,7%, comparativ cu săptămâna anterioară.

„S-au atestat cazuri de boală la 1 563 de copii cu vârsta de până la 17 ani. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 968 de cazuri , dintre ei 321 sunt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 66 de bolnavi, 50 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 75,8%”, spun specialiştii.

Totodată, au fost înregistrate două cazuri de gripă la persoane adulte, dintre care un caz confirmat prin metoda de laborator tip B. Astfel, de la începutul anului curent, în municipiu, au fost înregistrate cinci cazuri de gripă.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS, pe parcursul săptămânii de raportare au fost prelevate 17 probe, dinte care într-o probă a fost identificat virus gripal tip B.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI