VIDEO

În timp ce primăria se laudă cu lucrările de deszăpezire din capitală, sute de oameni au ajuns la spital cu fracturi după ce au căzut pe gheaţă

În timp ce primăria se laudă cu lucrările de deszăpezire din capitală, sute de oameni au ajuns la spital cu fracturi după ce au căzut pe gheaţă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.01.2018 20:41
După ce ninsoarea de săptămâna trecută a închis mai multe străzi din capitală, greul iernii nu se încheie aici. Autospecialele n-au curăţat nici pe departe toate arterele, de aceea, unele drumuri şi trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare. Aproape 300 de locuitori au ajuns la spital cu fracturi din cauză că au căzut pe gheaţă.

Autorităţile municipale se justifică: nu există suficiente resurse pentru a face faţă iernii. Cu toate acestea, şefa interimară a administraţiei publice a capitalei se declară mulţumită de lucrările de deszăpezire. În cadrul şedinţei de astăzi la Primărie, Silvia Radu s-a arătat mândră de munca echipelor de deszăpezire. A postat chiar şi poze pe reţelele de socializare în care zăpada de pe marginea drumului este încărcată în camioane.

Ce-i drept, lucrările au loc chiar în preajma Primăriei sau în alte intersecţii de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Comentariile internauţilor nu au întârziat să apară. Într-adevăr, mersul pe străzile periferice este o adevărată probă de foc pentru locuitori.

Responsabilii de la primărie spun că s-a lucrat, în primul rând, la deszăpezire, iar autospecialele care împrăştie material antiderapant au fost antrenate mai târziu. Chiar şi aşa, acestea nu sunt suficiente pentru a face faţă situaţiei.

Menţionăm că în urma ninsorilor de săptămâna trecută, autorităţile au anunţat că în lucrările de curăţare a drumurilor ar fi fost implicaţi peste 700 de muncitori şi aproape 80 de unităţi de tehnică. 

 

ULTIMELE ŞTIRI