VIDEO

Situaţia în ţară: Zeci de maşini blocate în nămeţi, 166 de localităţi fără lumină, pe mai multe drumuri se circulă greu

Situaţia în ţară: Zeci de maşini blocate în nămeţi, 166 de localităţi fără lumină, pe mai multe drumuri se circulă greu
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 19.01.2018 10:26
16:06
Update

Peste 150 de localităţi din ţară rămân fără energie electrică în urma ninsorilor abundente

În urma ninsorilor abundente 151 de localităţi din 13 raioane ale ţării rămân deconectate de la energia electrică.

Pentru restabilirea luminii în teren lucrează 123 de brigăzi a furnizorilor de curent electric.
 

În urma ninsorilor, noaptea trecută salvatorii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localităţile Troiţa Nouă, Geamăna, Varniţa , Delacău, Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Aici de către angajaţii IGSU au fost deblocate peste 100 unităţi de transport.  

De intervenţia pompierilor a fost nevoie şi în apropiere de localitatea Coşcalia şi Chircăieşti  din raionul Căuşeni. Pompierii au deblocat din nămeţi două autobuze cu oameni, inclusiv un grup de 15 copii care urmau să ajungă la şcoală.

Un alt autobuz cu 14 copii a rămas blocat în apropiere de Rubelniţa Nouă, Soroca. Salvatorii au reuşit cu succes deszăpezirea acestora.
 
Conform informaţiilor IGSU, 400 de angajaţi au efectuat lucrări de tracţiune şi deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenţii în raioanele Şoldăneşti,  Teleneşti, Rezina, Orhei, Căuşeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Floreşti şi mun. Chişinău.

Potrivit informaţiilor operative se circulă cu dificultate pe porţiunile de trasee Anenii Noi –Căuşeni – Ştefan Vodă, Veşneovca – Cantemir, Vulcăneşti – Cahul – Taraclia , Leova  - Cantemir.

Pe parcursul nopţii au activat  cele 3 celulele de crize instituite în subdiviziunile de nord, sud şi centru. Conform informaţiilor furnizate de distribuitorii de energie electrică către ora 6.00 mai rămâneau deconectate de la curent 166 de localităţi din 15 raioane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI