De intervenţia pompierilor a fost nevoie şi în apropiere de localitatea Coşcalia şi Chircăieşti  din raionul Căuşeni. Pompierii au deblocat din nămeţi două autobuze cu oameni, inclusiv un grup de 15 copii care urmau să ajungă la şcoală.

Un alt autobuz cu 14 copii a rămas blocat în apropiere de Rubelniţa Nouă, Soroca. Salvatorii au reuşit cu succes deszăpezirea acestora.
 
Conform informaţiilor IGSU, 400 de angajaţi au efectuat lucrări de tracţiune şi deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenţii în raioanele Şoldăneşti,  Teleneşti, Rezina, Orhei, Căuşeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Floreşti şi mun. Chişinău.

Potrivit informaţiilor operative se circulă cu dificultate pe porţiunile de trasee Anenii Noi –Căuşeni – Ştefan Vodă, Veşneovca – Cantemir, Vulcăneşti – Cahul – Taraclia , Leova  - Cantemir.

Pe parcursul nopţii au activat  cele 3 celulele de crize instituite în subdiviziunile de nord, sud şi centru. Conform informaţiilor furnizate de distribuitorii de energie electrică către ora 6.00 mai rămâneau deconectate de la curent 166 de localităţi din 15 raioane.