VIDEO

Autorităţile locale din Străşeni, acuzate că au înstrăinat lotul de pământ al unei familii

Autorităţile locale din Străşeni, acuzate că au înstrăinat lotul de pământ al unei familii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.01.2018 22:35
O locuitoare din Străşeni acuză Consiliul Raional şi Primăria că au scos la licitaţie şi înstrăinat 45 de metri pătraţi, teren de lângă casa ei, situată în centrul oraşului, în apropierea Judecătoriei. Asta după ce femeia a refuzat în repetate rânduri să vândă bucata de pământ autorităţii publice. De cealaltă parte, primarul de Străşeni spune că avea dreptul să vândă lotul, deoarece familia l-ar fi deţinut ilegal. Executorul judecătoresc susţine însă că autorităţile ignoră un document executoriu.

Maria Aletenco povesteşte că acum 20 de ani a făcut schimb de case cu un locuitor din oraş. Femeia spune că, după ce a obţinut titlul de proprietate, a descoperit că documentul conţinea o eroare, întrucât suprafaţa terenului indicată în paşaportul tehnic nu corespundea celei din actul eliberat de primărie.

Documentul a fost adaptat paşaportului tehnic, iar Judecătoria Străşeni a decis că familia Aletenco va intra în posesia unei fâşii de 11 metri pătraţi, teren de care a avut grijă mulţi ani. Inginerul cadastral a făcut măsurările, iar deţinătoarea a primit un nou titlu, în care era indicată suprafaţa de 410 metri pătraţi.

Femeia susţine că autorităţile locale au atacat-o în judecată după ce în repetate rânduri a refuzat să le vândă lotul de pământ.

După mai multe măsurări efectuate de inginerul cadastral, a fost actualizat planul cadastral la 375 de metri pătraţi de teren, iar ulterior la 418.

Ulterior, fâşia de pământ a fost scoasă la licitaţie şi vândută.

Primarul oraşului Străşeni, Valentina Casian, afirmă că terenul este public, iar Consiliul a avut tot dreptul să organizeze licitaţia.

Executorul judecătoresc susţine că, de fapt, autorităţile locale ignoră un document executoriu şi refuză să-i elibereze Mariei Aletenco titlul de autentificare a deţinătorului de teren.

Menţionăm că respectiva fâşie de pământ a fost achiziţionată la licitaţie, iar ulterior revândută. Maria Aletenco este însă gata să meargă până în pânzele albe pentru a-şi recupera lotul de pământ.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI