Cel puţin asta reiese din declaraţiile Venerei Gasparean, mama lui David Davitean, care a participat la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV. 

După ce a protestat în faţa sediului firmelor lui Plahotniuc, dar şi la cel al PD, Venera Gasparean şi-a reiterat mesajul în studioul emisiunii „Ora expertizei”.

Venera Gasparean a făcut apelul în contextul în care feciorul său, aflat în Penitenciarului nr. 13, a ameninţat că se va sinucide dacă nu vor înceta persecuţiile în privinţa sa. O înregistrare audio, în care acesta vorbeşte despre condiţiile de detenţie, a fost pusă pe post în cadrul emisiunii.

Deşi a cerut ajutor de la autorităţi, Venera Gasparean spune că nimeni nu şi-a plecat urechea la doleanţele ei. Mama lui David Davitean se arată indignată că feciorului său îi sunt interzise vizitele şi este escortat de fiecare dată de angajaţii de la „Pantera”.

Despre condiţiile precare în care este deţinut David Davitean vorbesc şi avocaţii acestuia. Mai mult. Apărătorii susţin că, deşi clientul lor este grav bolnav, cererea de a-l transfera într-un spital le este respinsă de conducerea închisorii prin diferite tertipuri.

Andrei Donică afirmă că a trecut şi el printr-o experienţă similară şi a stat chiar în aceeaşi celulă în care se află acum David Davitean.

Activistul civic, care este cercetat pentru huliganism după ce l-a stropit cu o găleată cu lapte pe ministrul Finanţelor, în semn de protest faţă de punerea miliardului furat pe umerii cetăţenilor, a venit cu noi detalii despre eventualii suspecţi care ar putea fi traşi la răspundere în acest dosar.

Anterior, atât ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, cât şi cel al Departamentului Instituţiilor Penitenciare au respins acuzaţiile aduse la adresa celor două instituţii, iar şeful PD nu a comentat subiectul.