Cazul băiatului de 15 ani de la un gimnaziu-internat care a fost abuzat sexual: Directorul instituţiei, trimis în judecată

Cazul băiatului de 15 ani de la un gimnaziu-internat care a fost abuzat sexual: Directorul instituţiei, trimis în judecată
Sursa: jurnal.md Foto: eharmony.co.uk 18.01.2018 15:57
Cauza penală de învinuire a directorului unui gimnaziu-internat din municipiul Chişinău şi a complicelui acestuia, un om de afaceri din capitală, a fost expediată în instanţă. Cei doi sunt învinuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de copii.

„S-a stabilit directorul Gimnaziului ar fi transmis omului de afaceri, copilul plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială. Cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada mai-septembrie 2017, a locuit într-un apartament din capitală, unde a fost exploatat sexual de către acesta”, se arată în dosar.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, bănuiţii riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viaţă.

După mai multe plângeri, au loc şi alte investigaţii privind pretinsele acţiuni de  tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziu-Internat din municipiul Chişinău.

ULTIMELE ŞTIRI