Recomandările salvatorilor în legătură cu avertizarea meteorologică pentru această noapte

Recomandările salvatorilor în legătură cu avertizarea meteorologică pentru această noapte
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 17.01.2018 13:36
În legătură cu avertizarea meteorologică din această noapte, când se prevăd precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă conducătorilor auto să fie prudenţi pe traseele din ţară, iar automobilele să fie echipate corespunzător condiţiilor meteo dificile.

Atunci când pornesc la drum, şoferii trebuie să aibă rezerve de hrană şi apă, haine groase, iar în portbagaj, nisip, lopată şi lanţuri pentru anvelope, pentru a putea face faţă unor situaţii de urgenţă.

Totodată e necesar ca bateria telefonului să fie încărcată, pentru a putea apela după ajutor către serviciile de urgenţă.

În condiţiile în care s-ar putea să se rămână pe traseu, în maşină, pentru mai mult timp, până la venirea ajutoarelor, este recomandat ca motorul să fie pornit şi oprit dozat, pentru a preveni intoxicaţiile cu gaz de eşapament.

Salvatorii şi pompierii recomandă cetăţenilor să apeleze după ajutor, apelând Serviciul de Urgenţă 901, iar înainte de a porni la drum lung, să se informeze de avertizările meteo şi de indicaţiile autorităţilor, pentru a preveni situaţiile de criză cu pericol pentru viaţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI