VIDEO

Pompierii au pornit campania de informare privind securitatea în exploatarea sobelor

Pompierii au pornit campania de informare privind securitatea în exploatarea sobelor
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 17.01.2018 22:35
Deşi sunt atenţionaţi în fiecare an de către salvatori în privinţa respectării normelor de securitate în exploatarea sobelor, mulţi proprietari de locuinţe continuă să ignore anumite cerinţe. Usucă rufe în imediata apropiere a sobei, nu curăţă coşurile de fum, iar unii chiar lasă focul aprins şi pleacă de acasă. În cadrul unei campanii de informare, pompierii au mers în satul Măgdăceşti, unde au încercat să-i facă pe locuitori să conştientizeze pericolul. 

Pe acest bătrân, de exemplu, pompierii l-au convins cu greu că locul patului nu este lângă sobă, deoarece este acoperit cu tot felul de pături care pot lua foc în orice clipă.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu sunt, însă, în măsură să aplice amenzi în cazul depistării unor nereguli, ci doar să înmâneze prescripţii. Chiar şi aşa, siguranţa şi chiar viaţa fiecăruia depinde de felul în care ţine cont de sfaturile pompierilor, spun ei.

Campania de informare va dura pe tot parcursul sezonului de încălzire. Menţionăm că de la începutul acestui an, în ţară s-au produs 75 de incendii, în care şi-au pierdut viaţa opt persoane. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 80 la sută din incendiile care se produc iarna au loc din cauza sobelor defecte sau în urma exploatării incorecte a surselor de încălzire. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI