După cazul tinerei care a avortat singură în toaletă la Institutul Mamei şi Copilului, a fost lansată o petiţie; Se cere îmbunătăţirea serviciilor medicale din RM

După cazul tinerei care a avortat singură în toaletă la Institutul Mamei şi Copilului, a fost lansată o petiţie; Se cere îmbunătăţirea serviciilor medicale din RM
Sursa: jurnal.md Foto: computermajors.com 17.01.2018 16:10
După ce cazul tinerei care a fost lăsată să nască singură în toaletă la Institutul Mamei şi Copilului din capitală a şocat întreaga ţară, în mediul on-line a fost lansată o petiţie. Astfel, se cere elaborarea şi aplicarea unui plan de acţiuni complex pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale perinatale din Republica Moldova.

„Noi, cetăţenii Republicii Moldova, ne solidarizăm cu mamele care au avut de suferit în urma interacţiunii cu sistemul medical din Republica Moldova. Ne exprimăm profunda indignare faţă de calitatea deplorabilă a serviciilor acordate în domeniul medicinii prenatale. Experienţele pe care le-au trăit fiecare din aceste mame, dar şi numeroasele mărturii devenite publice în ultima perioadă, denotă existenţa unor probleme grave în sistemul de sănătate”, se menţionează în petiţie.

În aceste condiţii, cei care au lansat petiţia au înaintat mai multe solicitări, printre care şi iniţierea unui control amplu al stării actuale a serviciului perinatal, prezentarea rezultatelor controlului efectuat şi o serie de soluţii de alternativă.

Totodată, în petiţie se cere să fie dispusă identificarea şi demiterea cadrelor medicale implicate în cazuri de corupţie, malpraxis şi alte forme de abuz incompatibile din punct de vedere legal şi moral cu funcţia deţinută, instituirea unui control riguros gestionarea mijloacelor bugetare ale instituţiilor medicale, inclusiv a donaţiilor recente pentru renovarea Institutului Mamei şi Copilului.

Petiţia o puteţi găsi pe site-ul www.petitieonline.com
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI