Cinci persoane, printre care şi magistraţi de la Procuratura municipiului Chişinău, reţinuţi pentru acte de corupţie

Cinci persoane, printre care şi magistraţi de la Procuratura municipiului Chişinău, reţinuţi pentru acte de corupţie
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.01.2018 12:03
Cinci persoane, printre care doi procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, sediul Ciocana, un ofiţer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana, un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei nr.3 a INI a IGP, precum şi un civil, fost poliţist, au fost reţinuţi pentru acţiuni coruptibile.

În materialele urmării penale se menţionează că bănuiţii au pretins de la administratorul unei firme diferite sume de bani, pentru a-l elibera din detenţie şi a înceta cauza penală, în care omul de afaceri, împreună cu încă doi colegi, erau cercetaţi penal pentru evaziune fiscală în proporţii mari. 

După primirea unei părţi din suma pretinsă, procurorii de comun acord cu poliţiştii au aranjat eliberarea celor trei oameni de afaceri din arest preventiv.

„După constatarea faptului neconstatării bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de evaziune fiscală de către gestionarii firmei, procurorii în comun cu poliţiştii le-au recomandat celor trei să recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate în fals în acte”, spun procurorii pe caz.

Cei cinci au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, în proporţii deosebit de mari, ei riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI