VIDEO

Mai mulţi locuitori din satul Dănceni spun că au fost traşi pe sfoară de fiul fostului primar

Mai mulţi locuitori din satul Dănceni spun că au fost traşi pe sfoară de fiul fostului primar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.01.2018 21:31
Mai mulţi locuitori din Dănceni se judecă de ani de zile cu fiul fostului primar al satului Grigore Condrea. Ei spun că au depus zeci de mii de lei pe contul unei asociaţii de economii, dar n-au primit înapoi niciun ban. Fiul ex-primarului, care e şeful structurii, este cercetat pentru escrocherie. Păgubiţii se plâng că firma le datorează până la cinci milioane de lei. La rândul său, Vadim Condrea respinge acuzaţiile şi spune că asociaţia a acordat aceşti bani cu împrumut, iar datornicii nu-i restituie.

Zeci de oameni din satul Dănceni, raionul Ialoveni, sunt purtaţi prin judecată ani la rând. Majoritatea dintre ei sunt pensionari şi au vrut să le asigure copiilor un viitor mai bun, de aceea şi-au depus economiile de-o viaţă pe conturile unei asociaţii de împrumut. Li s-a promis şi o dobândă de 15 la sută anual, doar că instituţia a dat falimentat, iar oamenii au rămas fără bani.

Deşi instanţa a decis ca directorul asociaţiei, Vadim Condrea, să le restituie banii păgubiţilor, acest lucru nu s-a întâmplat. El spune că nu are suficiente resurse.

Fondatorul firmei, fostul primar Grigore Condrea, nu a fost de găsit pentru comentarii. Directorul, dar şi contabila Asociaţiei de Împrumuturi sunt cercetaţi penal pentru escrocherie, iar dosarul este examinat de Judecătoria Chişinău. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la 15 ani de puşcărie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI