În hotărârea de Guvern, adoptată la sfârşitul lunii august 2017, se arată că instituţiile subordonate Ministerului Finanţelor vor fi reorganizate. Mai exact, Trezoreriile teritoriale, 38 la număr, se vor transforma în cinci structuri regionale: două la Chişinău şi câte una la Bălţi, Comrat şi Cahul. După această decizie, de exemplu, funcţionarii din Cimişlia vor fi nevoiţi să facă drumuri până la Comrat pentru a rezolva anumite probleme financiare ori pentru a semna contracte.

Nemulţumiţi, oamenii spun că au aflat peste noapte despre schimbare.

Iar mutarea Trezoreriei din Cimişlia la Comrat creează mai multe probleme decât le rezolvă, mai declară reprezentanţii primăriilor din acest raion.

O altă problemă este că mai mulţi oameni vor rămâne fără un loc de muncă. Astfel, autorităţile locale din Cimişlia au semnat o declaraţie pe care au trimis-o premierului Pavel Filip, şi ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, în care au cerut ca Trezoreria să nu fie mutată. Mai mulţi primari au fost însă intimidaţi, susţin unii dintre cei prezenţi la adunare, şi nu şi-au pus semnătura pe demers.

Contactat de Jurnal TV, ofiţerul de presă al Ministerului Finanţelor ne-a sugerat să solicităm o reacţie la acest subiect de la consiliera ministrului Finanţelor, care nu a fost însă de găsit. În hotărârea care prevede reorganizarea Trezoreriilor teritoriale se arată că asta se face pentru a întări capacităţile acestora, a asigura promovarea unei politici salariale consecvente şi pentru a îmbunătăţi procesul de coordonare a asistenţei externe.