Operatorii solicită tarife de până la 10 lei pentru călătoria cu microbuzul în Chişinău

Operatorii solicită tarife de până la 10 lei pentru călătoria cu microbuzul în Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.09.2017 16:05
Administratorii rutelor de microbuz solicită ca tariful pentru o călătorie în raza municipiului Chişinău să coste între 5 şi 10 lei, faţă de 3 lei în prezent.

Regia Transport Electric cere majorarea tarifului pentru călătoria cu troleibuzul cu un leu, până la 3 lei, iar Parcul Urban de Autobuze propune tariful de 4 lei. Un proiect de decizie în acest sens urmează să fie supus dezbaterilor publice, ca mai apoi să fie înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chişinău.

Solicitat de IPN, Lilian Copaci, şef de direcţie la Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, a spus că se propune şi scumpirea unor categorii de abonamente, inclusiv cele pentru elevi. În acelaşi timp, se menţin gratuităţile stabilite pentru unele categorii de călători.

Pe 24 august, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a anunţat despre faptul că a fost elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chişinău. Pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie desfăşurate discuţii publice, după care proiectul va fi propus spre votare în CMC.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI