Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni, în izolatorul CNA pentru 72 de ore

Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni, în izolatorul CNA pentru 72 de ore
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.09.2017 14:28
Şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor a fost reţinut în această dimineaţă. El este bănuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă. Totodată, a fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului de control fitosanitar Leuşeni ar fi dat indicaţii medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenţilor economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal. Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. 

„S-a mai constatat că şeful postului control fitosanitar primea regulat diferite sume de bani pentru fiecare partidă de produse alimentare importate pe parcursul săptămânii prin postul vamal Leuşeni, dar şi prin posturi vamale  Tudora şi Criva”, se arată într-un comunicat.

Şeful Postului de control fitosanitar este reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI