La 24 august, cu trei zile înainte de concertul din PMAN, Guvernul a publicat programul manifestaţiilor ce urmau să aibă loc la 27 august, fără a anunţa că evenimentul concertistic este sponsorizat de Fundaţia preşedintelui PDM, şi că, pe lângă trupa Holograf şi interpretul Smiley din România, dar şi dj-ul moldovean Andrew Rayel, pe scenă vor ieşi trei artişti din F. Rusă: Nikolai Baskov, Dmitri Malikov şi Polina Gagarina.

Imediat după eveniment, Ziarul de Gardă a solicitat Ministerului precizări referitoare la banii cheltuiţi pentru concert. S-a insistat pentru a afla de ce a fost ascuns faptul că „independenţa” a fost sponsorizată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc.

Răspunsul ministrei Babuc a fost unul evaziv. Monica Babuc a argumentat prezenţa artiştilor ruşi prin faptul că ar fi populari şi că scopul a fost de a „bucura” populaţia, că sprijinul financiar al organizaţiei deţinute de liderul partidului de la guvernare şi din care aceasta face parte este unul necondiţionat şi că în acte nu este reflectată colaborarea cu „Edelweiss”.

„Edelweiss a fost sponsorul principal al evenimentului şi onorariile artiştilor au fost plătite de către sponsor. Ministerul, ca şi în cazul altor evenimente, a făcut apel la sprijinul financiar din partea diverşilor parteneri. În acest an, Fundaţia Edelweiss şi-a oferit suportul, la fel cum în alţi ani au fost alte organizaţii, companii care şi-au oferit susţinerea”, se arată în răspunsul Ministerului.