„Eu nu am permis pentru remorcă şi, în calitate de şofer, l-am luat pe vecinul nostru, Alexei Alexeev, din Bubuieci. Şoferul a parcat maşina în locul indicat de poliţist. Tot poliţistul i-a zis să o dea un pic mai înapoi. Oamenii din spate s-au revoltat. I-am spus că voi merge în urmă şi îi voi face loc ca să iasă. El însă mi-a spus că se simte rău. Am urcat eu la volan. Nu a fugit nimeni”, a declarat Ion Matasevici pentru Jurnal de Chişinău.

„Pe contrasens am pornit eu cu învoirea poliţiştilor de la patrulare. Ei mi-au permis să parchez maşina mai la vale, însă acolo erau alţi poliţişti. Văzând că nu am categoria necesară de permis, mi-au luat actele şi mi-au arestat maşina”, a adăugat Ion Matasevici.

Microbuzul transporta boxele pentru sonorizarea protestului care a avut loc ieri, 17 septembrie, în faţa Parlamentului. Ulterior, oamenii au ajuns în marş în faţa sediului postului public de televiziune. 

Alexeev Alexei, cel care se afla la volanul microbuzului în momentul sosirii acestuia în faţa televiziunii publice, a fost reţinut azi pentru 72 de ore pentru „ameninţarea săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

„Alexei nu a fost citat sau telefonat ca să se prezinte la poliţie. Azi dimineaţa mascaţii pur şi simplu au tăbărât peste el la domiciliu şi l-au reţinut. Avocatul Iulian Rusanovschi spune că a fost arestat neîntemeiat, căci Alexei nu s-a eschivat, nu a fugit de acasă. Avocatul va depune o cerere şi la Ambasada României, căci tânărul este cetăţean român, dar şi la Ambasada Spaniei, căci i s-au ridicat documente în limba spaniolă, care nu au nicio atribuţie la cazul dat”, afirmă secretarul Platformei DA, Chiril Moţpan.

Ancheta este efectuată de Departamentul Urmărire Penală a Ministerului Afacerilor Interne.