„În perioada 29 august -15 septembrie a fost evaluată organizarea asistenţei medicale, dotarea cu utilaj şi asigurarea cu medicamente a cabinetelor medicale din cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău. Practic niciun sector nu este completat 100% cu cadre medicale. Din lipsă de cadre medicale nu are cine să monitorizeze calitatea produselor alimentare, să intervină în situaţii de prim-ajutor şi să monitorizeze starea de sănătate a copiilor. Se încalcă regulamentul sanitar, fiind pus în pericol sănătatea copiilor. Îmbolnăvirile în ultima perioadă în şcoli şi grădiniţe sunt în creştere”, a spus  Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate.

Totodată au fost depistate: „Clase supraaglomerate cu 40-45 de elevi, licee care activează în două schimburi. Pe de o parte avem licee supraaglomerate care depăşesc capacităţile, pe de altă parte licee cu 100 de elevi”, a adăugat Mihai Moldovanu.

Astfel a fost solicitată crearea unei comisii complexe care să verifice care este situaţia în toate instituţiile de învăţământ din capitală.