„Din declaraţiile clientului meu, Alexei Alexeev, acesta s-a deplasat de pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Televiziunea Naţională, pe şoseaua Hânceşti 64, pas cu pas, la indicaţia poliţiei. Poliţia a supravegheat permanent deplasarea acestui mijloc de transport. Şi, la prima indicaţie pe Hânceşti 64 de a opri pe dreapta, Alexeev a stopat maşina şi motorul, a închis geamurile şi, în momentul în care a vrut să coboare din maşină, unul dintre reprezentanţii poliţiei a dat ordin să fie reţinut”, a declarat avocatul Iulian Rusanovschi pentru Jurnal de Chişinău.

„Doi poliţişti l-au apucat, l-au îmbrâncit, fapt pentru care se efectuează acum expertiza medico-legală şi protestatarii au încercat concomitent şi, din câte înţeleg, au reuşit să-l smulgă din braţele poliţiştilor. Ulterior, Alexeev s-a aşezat undeva pe iarbă, ca să-şi revină după evenimentele respective şi a plecat acasă. Nu i-a telefonat nimeni, nu a fost căutat de poliţie, care cunoştea unde se află din declaraţiile lui Ion Matasevici, proprietarul transportului. Astăzi dimineaţă, Alexeev a fost reţinut de poliţie”, a mai spus el.

Avocatul mai spune că poliţiştii susţin că şoferul ar fi încercat intenţionat să rupă cordonul de poliţie, în acest fel ar fi lovit patru poliţişti cu automobilul la volanul căruia se afla.

„Nu suntem de acord cu această versiune. Alexeev nu a lovit pe nimeni. Mai mult decât atât, din spusele anchetatorilor, un singur poliţist a avut nevoie de expertiză medico-legală şi de îngrijirile doctorului pentru pretinsele leziuni, deşi un cordon de poliţişti nu e format dintr-o singură persoană, ci din mai multe. Am solicitat expertiza medico-legală şi a lui Alexeev, pentru că la braţul drept are echimoze, exfoliaţii, cauzate bănuim noi de reprezentanţii organelor de poliţie”, a precizat el.

Amintim că microbuzul transporta boxele pentru sonorizarea protestului care a avut loc ieri, 17 septembrie, în faţa Parlamentului. Ulterior, protestatarii au ajuns în marş în faţa sediului postului public de televiziune.

Alexei Alexeev a fost reţinut astăzi, 18 septembrie, pentru 72 de ore pentru „ameninţarea săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.