„Actuala guvernare detestată, perfidă, coruptă şi antinaţională, actualul sistem de tip mafiot care a instaurat un adevărat genocid social în ţară trebuie să fie înlăturată de la putere, puşi pe banca acuzaţilor, iar în locul lor să vină personalitaţi integre, oneste şi demne de a sta în fruntea ţării pentru a scoate populaţia umilită din mocirla mizeriei şi sărăciei, îndreptând-o spre făgaşul europenizării. Susţinem cu fermitate acţiunile curajoase şi demne de salutat ale protestatarilor, care au venit în aceste momente de grea cumpănă să apere adevărul, libertatea, dreptatea şi viitorul ţării”, se spune în apelul Diasporei din Franţa. 

Totodată, moldovenii din diasporă cer tragerea la răspundere a funcţionarilor din cadrul Procuraturii Generale, a Ministerului Justiţiei şi Ministerului de Interne pentru decesul lui Andrei Brăguţă, dar şi  pentru „celelalte victime ale regimului Plahotniuc care sunt tăinuite”.

În apel se mai cere tragerea la răspundere „a persoanelor responsabile din toate domeniile care au fost implicate în fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2016, la denigrarea, calomnierea oponenţilor politici la mintirea, îndobitocirea şi îndoctrinarea populaţiei înainte de alegeri”.

Printre solicitările Diasporei din Franţa se mai numără: restabilirea şi menţinerea fermă a cursului de integrare europeană a ţării şi anihilarea de urgenţă a demersurilor aberante şi antinaţionale a rusofilului Dodon de aderare a RM la Uniunea Vamală, menţinerea permanentă a presiunilor multilaterale asupra instituţiilor de stat prin organizarea de mitinguri masive paşnice în incinta Procuraturii Generale, CNA, CSJ, MAI, etc, pentru a le determina să traga la răspundere lichelele politice, hoţii miliardelor furate, criminalii, mafioţii şi trădătorii de neam care au dus ţara la dezastru, şi anume: Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon, Ilan Shor, Andrian Candu, Vladimir Voronin. etc.

Totodată, concetăţenii noştri de peste hotare cer încetarea imediată a acţiunilor de intimidare şi persecutare a presei libere, a ONG-urilor, a primarilor din teritoriu şi a tuturor activiştilor civici şi politici care sunt incomozi regimului banditesc de la guvernare.