„Am fost acasă la familia Magalu. I-am găsit îngânduraţi, dar nu descurajaţi. Ba dimpotrivă. Determinaţi să nu cedeze în confruntarea cu sistemul mafiot sa să meargă la protestul din scuarul Parlamentului. Am înţeles că cele întâmplate l-ar fi descurajat pe oricine, nu însă şi pe Andrei Magalu. Pentru că Andrei este un luptător încercat, un pugilist deprins să suporte loviturile cu destoinicie. Este un om curajos. Iar curajul, spunea Plutarh, este...începutul biruinţei”, a menţionat Chiril Moţpan.

„Parcă am fi revenit în anii de tristă faimă de după războiul de la Nistru. Exact ca şi acum, în anii nouăzeci bandiţii intrau în casele oamenilor, îi legau şi-i schingiuiau, le luau toate bunurile de valoare, traumându-le sufletul pentru mulţi ani înainte. Vrea, cumva, Plahotniuc şi guvernarea lui criminală să readucă în viaţa noastră banditismul anilor 90? Să ne îngenuncheze şi să ne distrugă viaţa? Să bage groaza în cetăţeni, poate se vor înfricoşa şi nu vor mai vrea să protesteze? Să nu uite, însă, cine seamănă vânt va culege furtună”, a adăugat secretarul general al Platformei DA.

Precizăm că rudele membrului Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Magalu au fost atacate în propria casă. Trei indivizi cu cagule pe faţă au intrat în locuinţa acestora din satul Râşcova, raionul Criuleni, au legat-o pe cumnata lui Andrei Magalu şi i-au luat toţi banii pe care îi avea în casă. Activistul civic susţine că acest act de sălbăticie este o avertizare la adresa sa din partea regimului de la guvernare.