În ordin se menţionează că decizia a fost luată în scopul executării Hotărârii Judecătoriei Chişinău din septembrie 2017, având în vedere declararea nulă a Ordinului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din 14 martie 2017, condus la acea dată de Iurie Chirinciuc, cu privire la numirea în funcţie, precum şi în contextul declarării nule a Contractului individual de muncă între fondator şi administratorul ÎS „Moldatsa” din 14 martie 2017, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Economiei şi Infrastructurii urmează să organizeze un concurs public privind desemnarea unui nou administrator al întreprinderii de stat „Moldatsa”.

Aminrim că recent maşina întreprinderii „Moldatsa”, condusă de Vadim Gugea, a fost implicată într-un accident rutier. Automobilul, o Toyota Highlander,  cumpărată de fosta conducere „Moldatsa”, în 2014, cu suma de 720 de mii de lei, a fost grav avariat şi nu a fost deocamdată reparat.

Într-un demers semnat de compania de asigurări „Transelit”, cea la care este asigurată maşina întreprinderii de Stat „Moldatsa”, se menţionează că Vadim Gugea, cel care se afla la volanul maşinii, ar fi consumat „substanţe stupefiante”.

Îniante să ajungă şef la „Moldatsa”, Vadim Gugea a fost director executiv al firmei „Euroatlant”, fondată de ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care l-a şi numit în funcţie pe Gugea. Ordinul de numire a lui Gugea la şefia Î.S „MoldATSA”, singurul furnizor de servicii de aeronavigaţie în R. Moldova, a fost semnat de  Chirinciuc la 14 martie 2017.