Atacul s-a produs în jurul orei 7 dimineaţa. Fratele lui Andrei Magalu, Grigore, povesteşte că a plecat la muncă în capitală şi a lăsat-o pe soţia sa dormind în casă. O oră mai târziu, a fost anunţat că în locuinţa lor au dat buzna trei indivizi cu cagule pe faţă.

Femeia spune că a trăit un adevărat coşmar. Făptaşii au sustras din casă peste 100 de mii de lei, bani agonisiţi de o viaţă.

Şocat de cele întâmplate, reprezentantul Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Magalu declară că aceste acţiuni abuzive nu sunt altceva decât intimidări la propria persoană, pentru a semăna frică şi teroare printre membrii familiei sale, dar şi pentru a le face din deget celor ce se opun regimului. El a mai adăugat că la adresa sa a început o amplă campanie de denigrare.

La fel cred şi fraţii activistului. Aceştia spun că între ei nu a fost niciodată ură şi invidie şi că totul este un scenariu bine regizat, pus la cale de către reprezentanţii guvernării.

Poliţia a pornit o cauză penală pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei suspecţi riscă până la 10 ani de închisoare. Anterior, Andrei Magalu a fost atacat mediatic la posturile deţinute de către Vladimir Plahotniuc. Nici şeful PD şi nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, nu au fost de găsit pentru comentarii.