Mătuşa Alexandra are 87 de ani. Ea povesteşte că la sfârşitul anilor 90, când a avut loc privatizarea pământului, împreună cu mai mulţi săteni şi-a dat lotul în grija şefului unei gospodării ţărăneşti. Înţelegerea a fost făcută legal, cu semnarea unui contract, adaugă femeia. Totul a mers ca pe roate până acum un an.

În aceeaşi situaţie s-au pomenit alţi 35 de săteni. Gospodarii spun că anul trecut au reziliat contractul cu producătorul agricol local, însă nu şi-au mai primit partea de recoltă din 2016, dar nici banii care li se cuvin pe cota valorică.

Şeful gospodăriei ţărăneşti din Ciuciuieni, Gheorghe Cernogal, respinge însă învinuirile şi declară sus şi tare că nu are nicio datorie faţă de săteni. Totuşi, el spune că în aceşti 17 ani ar fi avut mai mult de pierdut decât de câştigat, restanţele despre care vorbesc proprietarii de loturi s-ar fi adunat de la un an la altul, reprezentând cheltuielile pentru lucrările agricole, şi că pământul ar fi de proastă calitate şi dă puţină recoltă. 

Chiar şi aşa, cei 36 de proprietari din Ciuciuieni spun că nu vor renunţa, iar dacă problema nu va fi soluţionată timp de o luna, vor acţiona fermierul în judecată pentru a-şi recupera toţi banii.