Starea de sănătate a ex-premierului Vladimir Filat s-a agravat

Starea de sănătate a ex-premierului Vladimir Filat s-a agravat
Sursa: jurnal.md/ipn.md Foto: jurnal.md 09.08.2017 10:15
Fostul premier Vladimir Filat, care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost escortat marţi, 8 august, la o clinică privată din capitală pentru investigaţii medicale.

Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat pentru IPN că în urma condiţiilor de detenţie din penitenciar starea de sănătate a clientului său s-a agravat. Respectiv, urmează un tratament. Despre ce fel de probleme de sănătate este vorba apărarea nu a oferit detalii.

Avocatul a evitat să comenteze şi despre transferul lui Vladimir Filat din Penitenciarul nr. 13 în penitenciarul de la Lipcani, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa, conform deciziei instanţei de judecată.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vladimir Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Decizia a fost menţinută şi de instanţele ierarhic superioare. Fostul premier a fost condamnat pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor în care acesta spunea că i-a oferit lui  Filat, pe timpul când acesta era premier, bani şi cadouri în sumă de circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale.

Vladimir Filat pledează nevinovat. Avocaţii fostului premier susţin că clientul său se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI