Calvarul a început pe 15 august, povestesc rudele victimei. În acea zi, în apropiere de capitală, bărbatul de 31 de ani ar fi fost tras pe dreapta de poliţiştii de patrulare. El s-ar fi luat la ceartă cu ei, motiv pentru care ar fi fost escortat la sediul Inspectoratului de Poliţie Ciocana.

„Pe data de 15 a fost reţinut pentru 72 de ore. Pe 18 august trebuiau să prelungească mandatul, dacă găseau motive. Pe 17 nu au făcut nimic, pe 19, iar nimic, pe 20 nimic, pe 21 iar nimic. Abia pe 23 i-au eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile”, povesteşte unchiul victimei.

Tot unchiul victimei spune că bărbatul arăta ciudat în ziua în care a fost adus la judecătorie.

„L-au adus de la spital, de la „Pruncul”. Era într-un halat alb. Pe faţă avea o mască medicinală. Tatăl său spunea că el nu mai recunoştea pe nimeni”, povesteşte bărbatul.

Rudele victimei mai susţin că aceasta nu suferea de vreo boală gravă şi presupun că a fost bătut în penitenciar.

„Noi presupunem că a fost bătut. Pe cap avea un hematom, o vânătaie. I-am întrebat pe cei de la morgă şi ne-au spus că s-a întâmplat în timpul autopsiei, dar autopsia se face pe cadavru. Înseamnă că hematomul a apărut în timpul vieţii! Ulterior, ni s-a spus că trebuie să aşteptăm rezultatele expertizei medico-legale, care vor fi într-o lună şi jumătate”, mai spun rudele.

Reprezentanţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare neagă că bărbatul a fost bătut după gratii. Într-un comunicat, responsabilii din cadrul instituţiei menţionează că victima a murit în închisoarea nr.16-Pruncul, care are statut de spital penitenciar, unde a fost internat după ce s-ar fi îmbolnăvit subit.