Fostul şef al Direcţiei transport din cadrul Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Fostul şef al Direcţiei transport din cadrul Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu executare
Sursa: jurnal.md Foto: jc.md 03.08.2017 09:43
Igor Gamreţchi, fostul şef al Direcţiei transport şi căi de comunicaţii din cadrul Primăriei Chişinău, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Hotărârea a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Chişinău, filiala Buiucani.

Gamreţchi a fost condamnat pentru trafic de influenţă în cazul licitaţiilor privind parcările cu plată şi îşi va îspăşi pedeapsa într-un penitenciar de tip semi-închis. Totodată, el nu va avea dreptul să ocupe funcţii publice în următorii 3 ani.

„O să încercăm să atacăm hotărârea. M-am aşteptat la o măsură nu atât de aspră. Totuşi, o să-mi apăr drepturile până la final”, a declarat Gamreţchi după pronunţarea hotărârii.

„Fiecare are poziţia lui şi fiecare va răspunde pentru ce a făcut. Nu cineva duce carul în spate pentru altcineva. S-a terminat situţia aceasta. Dacă dau declaraţii, cred că jumătate din colegi o să trebuiască să plece. Să nu fie cineva prea curaţi şi cineva să încarce carul. Nu merge treaba asta”, a mai spus fostul şef al Direcţiei transport.

Potrivit procurorilor şi ofiţerilor anticorupţie, după ce a fost anunţată licitaţia privind parcările cu plată, cerinţele obligatorii au fost modificate nemotivat. S-a stabilit că, deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare, iar într-un final, una a fost descalificată pe motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Dosarul a fost iniţiat după ce viceprimarul capitalei, care la fel figurează în cauza penală, ar fi semnat contractul cu firma câştigătoare fără aprobarea Consiliului Municipal.

Pe durata anchetei, au fost documentate întâlniri periodice ale lui Gamreţchi cu un om de afaceri, despre care există probe că ar fi gestionarul din umbră al întreprinderii câştigătoare, al altor companii de parking, dar şi al unor firme offshor.

Şeful Direcţiei Transport i-ar fi promis antreprenorului că ar putea să se înţeleagă cu primarul capitalei pentru implementarea proiectului în schimbul a 26 la sută din capitalul social al companiei.

Astfel, la indicaţia lui Dorin Chirtoacă ar fi fost iniţiată procedura de organizare a concursului, chiar dacă termenul de desfăşurare expirase. Pe de altă parte, Chirtoacă a spus că doar şi-a îndeplinit funcţiile de serviciu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI