Reprezentanţii Uniunii Pensionarilor au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că se vor aduna pe 27 august, între orele 10.00 şi 11.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

La ora 11.00, manifestanţii vor porni în marş la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde vor depune flori. După, pensionarii se vor deplasa în scuarul Parlamentului unde va avea loc acţiunea de protest.

Preşedintele Uniunii, Victor Leancă, i-a îndemnat pe toţi oamenii de vârsta a treia să-şi consolideze eforturile şi să iasă la protest.

„Viaţa pensionarilor devine din ce în ce mai grea, mai deplorabilă. Această situaţie ne cere să nu tăcem”, a declarat Victor Leancă.

„Cu lacrimi şi durere în suflet vom marca Ziua Independenţei. Pensiile şi salariile sunt mici, preţurile sunt foarte mari. Exodul copiilor şi al nepoţilor peste hotare ne macină zi de zi”, a spus şi Mihai Postovan, reprezentant al Uniunii Pensionarilor din sectorul Buiucani

Prim-adjunctul preşedintelui Uniunii Pensionarilor, Nicolae Stratulat, a remarcat la rândul său că un stat care nu are grijă de proprii cetăţeni, este sortit pieririi. Acesta crede că în aceşti 26 de ani, majoritatea celor care au condus Republica Moldova şi-au adunat averi pe seama cetăţenilor. El spune că dacă într-o ţară vârstnicii sunt nemulţumiţi de starea de lucruri, înseamnă că toată ţara este nemulţumită.

„Ne este greu, trăim rău, numai putem sta în tăcere. Indexarea pe care ne-au dat-o în luna aprilie este foarte mică, ce poţi cumpăra cu şase lei”, a afirmat Nicolae Stratulat.