Motivul deciziei este absenţa autorizaţiei de prelucrare a datelor cu caracter personal. În urma acestei decizii, Ministerul Afacerilor Interne a suspendat operaţiunile de transmitere a datelor cu privire la încălcările comise în trafic, prin intermediul aplicaţiei e-Trafic

„Centrul de Guvernare Electronică regretă decizia CNPDCP şi o considera nefondată. Aplicaţia e-Trafic nu stochează informaţii cu caracter personal, decât informaţii privind numărul unic de identificare al documentului de la poliţie şi codul VIN, precum şi ID-ul de înregistrare eliberat de Google sau Apple în scopul primirii mesajelor de tip notificări. Aplicaţia este funcţională doar după acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare, astfel permiţând aplicaţiei prelucrarea acestor date în scopul transmiterii informaţiilor referitoare la încălcările şi amenzile utilizatorilor”, se spune într-un comunicat al instituţiei.

Aplicaţia mobilă e-Trafic a fost lansată pentru a permite utilizatorilor recepţionarea notificărilor despre încălcările comise în trafic şi achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil, utilizând metoda cardului bancar. 

Centrul de Guvernare Electronică anunţă că se va implica în remedierea acestui caz pentru a putea repune în funcţiune aplicaţia mobilă e-Trafic cât de curând posibil.