La petrecere, care a fost organizată la unul dintre cele mai luxoase restaurant din capital, au fost prezenţi circa 450 de invitaţi, dintre care o sută de preoţi, mai mulţi funcţionari de la primărie, dar şi poliţişti. În acea zi, zona a fost încercuită de paznici, care au înjurat şi bruscat jurnaliştii.

Petrecerea a început la amiază. Rând pe rând, soseau automobile luxoase, iar din acestea coborau preoţi cu buchete de flori, care nu doreau să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Fiecare invitat a fost întâmpinat cu fanfară. Iar pentru a menţine atmosfera, au fost chemaţi mai mulţi interpreţi de operă. Cu toate că biserica recomandă oamenilor să se abţină de la petreceri în post, se pare că aceste recomandări nu sunt respectate de înşişi slujitorii Domnului.

„Din surse demne de încredere am aflat că meniul pentru o persoană la acest local luxos costă în jur de 800 de lei, iar pentru cei 450 de invitaţi, duhovnicul Nicolae al Mănăstirii Ciuflea ar fi scos din buzunar peste 300.000 de lei. Se pare că fanfara Ministerului Afacerilor Interne care a întâmpinat oaspeţii a cântat pe gratis deoarece Nicolae Roşca este şi preşedinte al Sectorului Sinodal pentru Activitate Pastorală în MAI şi Structurile de Drept. Se zvoneşte că părinţelul omagiat de atâţia adoratori este pregătit pentru preluarea postului de Mitropolit al Vseia RM”, notează sursa.

Mai multe detalii despre petrecerea de lux citiţi în Jurnal de Chişinău