„Suferinţa rudelor şi apropiaţilor celor peste o sută de morţi şi răniţi în acest act terorist odios este şi suferinţa mea. Indiferent că erau Spanioli (Catalani sau Castellani), Nemţi, Belgieni, Francezi, Americani, Australieni, Români, etc, erau Oameni Liberi. Conform informaţiilor oferite de Consulul Onorific al Moldovei la Barcelona, nu ar fi cetăţeni moldoveni printre victime. Slavă Domnului!”, a scris liderul DA pe pagina de facebook.

„Atacul terorist m-a şocat, m-a afectat şi personal. La câţiva paşi de carnagiu erau prietenii mei. Mi-e greu să scriu cuvintele acestea pentru că noaptea trecută nu ne-a mai fost noapte...”, a spus Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA a transmis un mesaj de susţinere victimelor atentatului.

„Sunt alături şi de Diaspora noastră. Alături de Oamenii Liberi! Odată, pe-acolo, răsuflam aerul libertăţii eu împreună cu ai mei, împreună cu oamenii din Diaspora noastră. Şi chiar dacă nu va mai fi ca altădată, vom mai trece împreună pe acolo în ciuda tuturor celor care ne atacă valorile în care credem. Pentru că, oriunde în lume, doar prin curajul, unitatea, efortul oamenilor liberi şi demni răul poate fi anihilat. DA, se poate! DA, răul va fi anihilat!”, a conchis Andrei Năstase.