„Aquapark-ul de la Sociteni - majoritatea banilor investiţi în grandiosul proiect au fost obţinuţi din trafic de droguri” // Investigaţie RISE

„Aquapark-ul de la Sociteni - majoritatea banilor investiţi în grandiosul proiect au fost obţinuţi din trafic de droguri” // Investigaţie RISE
Sursa: jurnal.md Foto: rise.md 17.08.2017 11:04
„Aquapark-ul de lângă satul Sociteni este unul dintre cele mai atractive şi populare locuri de odihnă din Republica Moldova. Investiţia în această afacere, deocamdată unică în ţară, a fost de aproape 700 de mii de euro”. RISE Moldova a aflat că majoritatea banilor investiţi în grandiosul proiect au fost obţinuţi din trafic de droguri. Iar afacerea în sine, potrivit procurorilor, a fost o metodă de a spăla banii obţinuţi din activităţi criminale.

„Parcul acvatic a fost deschis în vara anului 2013 şi se află la doar zece kilometri de Chişinău. Pe lângă piscine şi restaurante, aquapark-ul mai are tobogane atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Echipamentul a fost cumpărat din Turcia şi a costat aproape 700 de mii de euro, ceea ce în lei ar fi însemnat, la vremea respectivă, cam 10 milioane. Firma care a realizat grandiosul proiect — O&H ENTERPRISES SRL — a fost creată la sfârşitul anului 2011 şi, iniţial, a avut doi fondatori — un cetăţean al Marii Britanii pe nume Ali Tahir şi un moldovean — Mihail Onu”, se arată în investigaţie.

„Potrivit procurorilor britanici, Ali Tahir, principalul investitor în aquapark, făcea parte dintr-un grup criminal organizat care producea şi vindea droguri. În prima jumătate a anului 2013 acesta a fost reţinut în Marea Britanie, împreună cu şase complici, având asupra sa 30 kg de heroina, 4 kg de cocaina şi 1 kg de marijuana. Sesizaţi de organele de drept din Marea Britanie, Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie au deschis în Moldova un dosar penal pentru spălare de bani”, mai notează sursa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI