Începând cu 2013, acesta a interzis definitiv accesul a peste 5.500 de oameni la unica lor sursă de venit, pământurile de dincolo de drumul Râbniţa-Dubăsari-Tiraspol. După instalarea sa în funcţie, le-a îngreunat şi mai mult circulaţia cetăţenilor RM de pe un mal pe altul,  iar chiria pentru şcolile cu predare în limba română din Transnistria a atins cote exorbitante.

Oamenii se întreabă cum să procedeze în situaţia în care au rămas fără locuri de muncă, li s-a interzis accesul la pământul lor, mai nou, li s-a redus suprafaţa păşunilor şi li s-a interzis să-şi pască vitele după drumul Tiraspol-Râbniţa. Chiar dacă majoritatea terenurilor sunt pârloagă, autorităţile separatiste au instalat posturi militare neconstituţionale, care au grijă ca localnicii să nu încalce aceste interdicţii.

Poliţia şi procurorii i-au liniştit pe parcursul anilor că au deschis dosare pe numele „factorilor de decizie de la Tiraspol” ca, în cele din urmă, să afle de la televizor că „factorul de decizie” a trecut nestingherit pe lângă posturile de poliţie, iar MAI şi PG au făcut declaraţii că pe numele acestuia nu e deschis niciun dosar penal.

Continuarea articolului pe site-ul Jurnal de Chişinău.