Potrivit comandantului contingentului KFOR-7, locotenent-colonelul Andrei Ţăranu, timp de o lună, militarii au  desfăşurat operaţiuni de pază şi apărare a obiectelor de importanţă strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv Mănăstirea Decane.

Totodată, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni, în comun cu cei din contingentul italian, au fost instruiţi de colegii lor din Austria şi Ungaria, la capitolul „fire phobia” şi controlul mulţimii.

Totodată, grupul de genişti din cadrul contingentului moldovenesc execută misiuni de cercetare de geniu şi depistarea obiectelor explozive pe muntele Cviljen.

Locotenent-colonelul Ţăranu a adăugat că, în perioada mandatului, contingentul KFOR-7 urmează să  îndeplinească misiuni de patrulare şi pază a obiectelor importante din zona de responsabilitate.

Contingentul KFOR-7, format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de infanterişti, a fost detaşat în Kosovo la 5 iunie 2017.