„Declaraţia pe proprie răspundere, pe baza voinţei liber exprimate, de asumare a identităţii culturale române, potrivit legislaţiei în vigoare, conform Anexei 3”, prevăzută în Metodologia de şcolarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul preuniversitar de stat din România, începând cu anul şcolar 2017-2018, poate fi depusă fie în faza de depunere a dosarelor de candidatură, fie după admiterea candidaţilor, direct la unităţile de învăţământ, în momentul înmatriculării la studii”, anunţă un comunicat al Ambasadei României.

Declaraţia poate fi obţinută, după admiterea candidaţilor, în momentul prezentării acestora la misiunile diplomatice pentru obţinerea vizelor de studii sau la sediul Ministerului Românilor de Pretutindeni (MRP) de la Bucureşti, din bulevardul Primăverii nr. 22, în intervalul 09.00-18.00. de luni până vineri, fără programare prealabilă, pe baza actului de identitate deţinut de solicitant.

Pentru informaţii suplimentare privind declaraţia de apartenenţă la identitatea culturală română, cei interesaţi îi pot contacta pe experţii MRP prin email, la adresa [email protected].