La două săptămâni de la incident, magazinul cu pricina continuă să funcţioneze nestingherit. Asta în ciuda numeroaselor nereguli depistate ulterior de către angajaţii Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor, de pildă produse alterate şi lipsa casei de marcat. Autorităţile spun că în acest caz au fost sesizate şi alte instituţii, iar agentul economic a fost doar sancţionat cu o amendă.

Responsabilii din cadrul poliţiei spun că urmărirea penală e pe sfârşite.

„Aşteptăm doar raportul de expertiză medico-legală dispus în privinţa părţii vătămate. După, cauza penală va fi remisă procurorului pentru întocmirea rechizitoriului şi remiterea în instanţa de judecată. Instanţa va decide ce sancţiune să le fie aplicată ambilor agresori. În cazul în care agentul economic nu dispune de autorizaţie, în mod normal, activitatea îi este sistată şi în dependenţă de câştigul care l-au avut într-o perioadă anumită de timp, poate să fie demarată o cauză penală şi în baza art. 241, activitate ilegală de întreprinzător, agentul economic riscă amendă sau închisoare de până la doi ani”, a declarat şeful secţiei urmărire penală IP Ciocana, Viorel Vrăjitoru.

„În urma controlului am depistat că acest obiect activează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare de funcţionare. Am depistat un şir de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, precum salam, icră roşie, produse lactate. În urma controlului a fost întocmit un proces verbal de contravenţie administrativă. La examinarea acestui proces verbal a fost luată de către comisie decizia de a aplica administratorului firmei amendă în mărime de 7500 de lei. Noi am informat şi alte organe despre acest caz şi urmează fiecare să întreprindă măsuri”, a menţionat şeful Direcţiei municipale pentru Siguranţa Alimentelor, Roman Vengher.

Amintim că fotoreportera publicaţiei „Jurnal de Chişinău” Nadejda Roşcovanu a fost bătută pe 19 iunie în plină stradă de proprietarul şi vânzătoarea unei gherete din sectorul Ciocana. Asta după ce jurnalistei i-a fost vândut un corn cu termenul expirat de trei luni. Atunci când Nadejda Roşcovanu a cerut explicaţii, angajata a refuzat să-i răspundă, iar după ce reportera a fotografiat produsul alimentar expirat, a fost luată la bătaie. Cei doi au lovit-o cu brutalitate şi au târât-o pe jos minute în şir, până când mai mulţi trecători s-au implicat. Deşi incidentul a fost filmat şi există martori, proprietarul gheretei respinge acuzaţiile şi spune că jurnalista ar fi adus cornul vechi din afară. Poliţia a iniţiat o cauză penală pentru huliganism. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agresorii riscă o amendă de până la 27 de mii de lei sau chiar închisoare de până la cinci ani.