În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, Val Butnaru a comentat faptul că Oleg Melniciuc a ajuns în sfârşit în vizorul procurorilor şi le-a adresat reprezentanţilor instituţiilor de drept un apel pentru a întreprinde măsuri şi în privinţa altor persoane despre care Jurnal TV a relatat anterior.

„Aş vrea să fac doar un apel acum către procurorul general, procurorul anticorupţie, şeful CNA-ului nu vă limitaţi doar la Oleg Melniciuc. O să vă dau doar pe scurt o listă extrem de sumară a personajelor care au figurat în reportajele Jurnal TV. Aşadar, domnilor procurori, este aşa un personaj Serghei Iaralov. A apărut o persoană concretă care l-a învinuit de comandarea unui omor. Nicio reacţie până acum. Mai departe, la Jurnal TV aţi văzut de nenumărate ori reportajele despre traficul de anabolizante în care este implicată Poşta Moldovei. Un grup mare de persoane. Dar şeful Poştei Moldovei, Serghei Nastas, adjunctul lui, Sergiu Batiuşca. Deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc. Sunt doar câteva persoane implicate în acest scandal”, a declarat Val Butnaru.

Lista nu se încheie însă aici. Realizatorul emisiunii le-a amintit telespectatorilor, dar şi procurorilor despre alte cazuri, la fel de importante, dar care au fost trecute cu vederea.

„Dar cazul procuroarei din dormitor, Neagu. Vă aduceţi aminte de ea? Iată datorită ei am descoperit că o meserie extrem de bănoasă în Republica Moldova este să fii educatoare într-o grădiniţă de copii, anume din salariul de educatoare ea şi-a construit castelul din Străşeni. Dar finul Candu, un singur exemplu: el activa în baza unei procuri când reprezenta firma lui Plahotniuc OTIV, această firmă a înstrăinat nişte acţiuni furate. Şi în sfârşit, în cele din urmă, cetăţeanul Vladimir Plahotniuc, un singur exemplu vă dau nu sutele care s-au vehiculat în mediul public, casa de la Geneva, dânsul era deputat şi trebuia să o treacă în declaraţia lui de avere, lucru pe care nu l-a făcut”, a mai spus jurnalistul.

Nici şefa Serviciului de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, nici şeful Procuraturii Anticorupţie nu au răspuns la telefon pentru o reacţie, iar purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a declarat că instituţia nu comentează apelul făcut de Val Butnaru. Serghei Iaralov şi Vladimir Plahotniuc nu au reacţionat până în prezent la acuzaţii. Directorul Poştei Moldovei, dar şi adjunctul său au refuzat să ofere un interviu atunci când Jurnal TV a realizat investigaţia privind contrabanda cu anabolizante din cadrul instituţiei, iar deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc, cel care ar sta în spatele schemei, a negat orice implicare. Procurorul Elena Neaga, cea care a postat pe reţelele de socializare mai multe imagini cu luxul în care trăieşte, a declarat atunci că şi-ar fi agonisit averea în 15 ani, timp în care a lucrat la o grădiniţă dintr-un sat din raionul Străşeni.