Călătorii spun că în cabina avionului a început să apară fum, adăugând că au observat şi alte probleme tehnice.

„FlyOne, sper să oferiţi un alt avion. Toţi cei din Heraklion am decis să nu urcăm într-o navă care se dezmembrează în zbor”, a spus un pasager.

Pasagerii spun că au trecut printr-o experienţă extrem de neplăcută. „Iubitorilor de situaţii extreme le sugerez să-şi cumpere bilet de la FlyOne şi să meargă în vacanţă. Compania asigură o experienţă de neuitat pe parcursul zborului, cu avioane defecte, cabine depresurizate şi jungle adventure în Aeroport pe parcurs de o zi. Aventura va continua prin stimularea răbdării”, a scris o pasageră pe pagina sa de Facebook.

Astfel, pasagerii au rămas blocaţi timp pe Aeroportul Internaţional „Nikos Kazantzakis”.

Compania aeriană FlyOne abia astăzi a anunţat despre incident: „Ţinem să vă comunicăm că ieri, 2 iunie, aeronava de tip Airbus A320, care opera zborul direct cu destinaţia Heraklion - Chişinău, numărul rutei 5F 412, a aterizat pe aeroportul internaţional „Nikos Kazantzakis” imediat după decolare”.

Reprezentanţii companiei menţionează că incidentul s-a produs din cauza unui semnal parvenit de la sistemul de comandă al aeronavei.

„Incidentul a avut loc din cauza unui semnal parvenit de la sistemul de comandă al aeronavei, care a impus necesitatea unor verificări suplimentare. Deşi este o situaţie neprevăzută, în acest caz, este o procedură obişnuită care vizează securitatea pasagerilor şi siguranţa aeronautică”, se arată în mesajul companiei.

În aeronavă se aflau 170 de pasageri, care urmează să ajungă abia azi la Chişinău.