Se întâmplă după ce, săptămâna trecută, Parlamentul a votat o nouă structură a Guvernului. Astfel, numărul ministerelor a fost redus de la 16 la nouă.

Ruxanda Glavan rămâne fără fotoliu întrucât Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătăţii, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Totodată, Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educaţiei, de la Ministerul Tineretului şi Sportului, cu modificarea denumirii în Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, lăsându-l pe Victor Zubcu fără funcţie.

După reforma Guvernului, Ministerul Economiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, precum şi domeniul construcţii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi de la Ministerul Mediului, cu modificarea denumirii în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.