Potrivit informaţiilor, în autobuz se aflau 56 pasageri, toţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

„Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului rutier produs în or. Cernăuţi, Ucraina, în seara zilei de 17 iulie,  în care un autobuz de pasageri „Neoplan”, cu numere de înregistrare moldoveneşti, de pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău, s-a tamponat frontal cu un microbuz „Sprinter”, ieşit pe contrasens”, se arată într-un comunicat.

În urma impactului, trei pasageri au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuţi, pentru ajutor medical şi investigaţii necesare, iar şoferul  microbuzului „Sprinter”, cetăţean ucrainean, a murit.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene a activat celula de criză care are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenţei cetăţenilor moldoveni în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgenţă al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.