Între timp, lucrările de tocare a ramurilor bat pasul pe loc. Singurul utilaj pentru prelucrarea lemnului de care dispune municipalitatea a ieşit din funcţiune. Iar cumpărarea unor echipamente noi ar putea dura câteva săptămâni. 

Potrivit reprezentanţilor Preturii Centru, utilajul care prelucra crengile uscate adunate pe Stadionul Republican a intrat în pană săptămâna trecută, iar de atunci lucrările au fost lăsate baltă.

Chiria utilajului de la Şoldăneşti, dar şi cheltuielile de combustibil ar putea costa bugetul municipal aproape două milioane de lei. Aşa că Primăria intenţionează să cumpere unul sau două echipamente de prelucrare a lemnului. Nu se ştie însă cât va dura procedura de achiziţie.

De teama izbucnirii unor noi incendii, autorităţilor municipale nu le rămâne decât să mizeze pe ajutorul poliţiştilor care fac de gardă în preajma depozitelor cu crengi. 

Săptămâna trecută, flăcările au mistuit crengile depozitate pe un teren din sectorul Buiucani, iar fumul dens a împânzit sectoare întregi ale oraşului. A ars şi o porţiune de câteva sute de metri pătraţi din Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde erau adunate ramuri uscate.

Menţionăm că grămezile de crengi au fost adunate în urma ninsorilor abundente de la sfârşitul lunii aprilie.