Deşi specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au depistat o mulţime de nereguli - lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul care n-a trecut controlul medical obligatoriu, nu sunt respectate condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile, lipsa certificatelor de confirmare a provinienţei şi calităţii produselor, produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, - toate cu termen de valabilitate expirat - magazinul continuă să activeze.

Cu toate că proprietarii gheretei urmează să fie amendaţi şi au statutul de învinuiţi într-un proces penal pentru vătămare corporală, aceştia continuă să vândă produse uşor alterabile şi alcool fără accize, transmite Jurnal de Chişinău. Joi, 29 iunie, aceştia aveau în vânzare plăcinte cu umplutură de carne, păstrate la temperatura de 30-33 de grade.

În cazul fotojurnalistei Nadejda Roşcovanu, care a fost bătută săptămâna trecută pentru că a fotografiat un produs expirat, pe numele agresorilor a fost deschis un dosar penal, iar săptămână viitoare va avea loc prima confruntare între cele două părţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, proprietarul gheretei şi administratoarea riscă până la 5 ani de închisoare.