„Cât de frumoşi şi viguroşi erau veteranii pe 7 iunie 2015! Păşeau în Piaţa Marii Adunări Naţionale semeţ, cu fruntea sus şi pieptul plin de decoraţii militare. Erau mândria şi nădejdea miilor de oameni ieşiţi să protesteze împotriva celor ce ne-au furat miliardul. Au urmat zile şi nopţi de luptă cot la cot. Clipe memorabile, în care veteranii războiului de la Nistru au servit pentru noi toţi şi pentru fiecare în parte un exemplu de revoltă împotriva fărădelegilor comise de guvernanţi şi un exemplu de implicare în procesul de schimbare a societăţii”, afirmă Chiril Moţpan.

„Apoi, după luni de zile de confruntare cu structurile acaparate de către Plahotniuc, veteranii au început să dea înapoi... Unii au acceptat pomana stăpânului, alţii s-au declarat făţiş de partea celui pe care la început îl blamaseră, iar cei de-ai treilea au început să destrame Uniunea veteranilor din interior. De ce? Pentru a fi pe placul stăpânului. Chiar dacă atitudinea şi faptele acestuia, la început, îi mobilizaseră la luptă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu bravii noştri oşteni, luptători pentru independenţa Republicii Moldova? Ce le-a erodat atât de cumplit sufletul? De ce au ales să-l slujească pe fostul lor duşman? Mă întreb cu îngrijorare. Mă întreb şi dacă nu cumva azi, aceştia, ar fi gata, la indicaţia stăpânului, să lupte împotriva cetăţenilor ce au crezut în ei?”, a scris Moţpan pe pagina de facebook.
 
Astfel, secretarul general al Platformei Demnitate şi Adevăr se întreabă dacă şi la protestul de pe 11 iunie, din faţa Parlamentului, veteranii de război vor fi alături de popor.

„Mă mai întreb dacă în ziua de 11 iunie, când Oamenii Demnităţii şi-au dat întâlnire în faţa Parlamentului, veteranii vor fi alături de cetăţeni, pentru a-i proteja de eventuali provocatori şi pentru a le întări speranţa că împreună suntem de neînvins? Cred că vom ieşi cu toţii împreună. Pentru că adevăraţii veterani de război nu au uitat sacrificiul tovarăşilor lor de arme. Pentru că adevăraţii veterani de război nu sunt laşi. Pentru că adevăraţii veterani de război ştiu ce înseamnă demnitate. Pentru că adevăraţii veterani de război nu se vând, precum o fac unii politicienii de doi bani, unii aşa-zişi intelectuali plătiţi, toţi trădătorii de neam şi ţară”, a declarat Moţpan.

„Se spune că indiferenţa ucide. Ucide întotdeauna, dar mai ales acum, când ţara ne este strangulată de corupţie, injustiţie şi batjocură. Prin schimbarea sistemului electoral, cei de la putere vor să înveşnicească la noi acest climat sufocant. Prin indiferenţa noastră nu facem alta decât să-i ajutăm. Cu cine alegeţi să fiţi, dragii mei colegi? Cine vreţi să rămâneţi? Bravi ostaşi ai neamului, luptători pentru dreptate sau marionete în mâinile unui profitor fără scrupule?”, a spus secretarul general al Platformei Demnitate şi Adevăr.
 
În context, Chiril Moţpan i-a îndemnat încă o dată pe veteranii de război să nu le fie frică de persecuţiile guvernării şi să iasă duminică la protest pentru a salva ţara pentru care au luptat.

„Veteranii de război, dar şi foştii angajaţi ai instituţiilor de forţă, acei care punem preţ pe demnitate şi onoare, acei care ţinem la libertăţile şi cuceririle democratice obţinute cu sacrificiul a sute de vieţi omeneşti, vom fi pe 11 iunie, la 11.30, lângă monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare. Ca de acolo să mergem, mândru şi semeţ, în uniformă şi cu pieptul acoperit de distincţii militare, în faţa a mii de oameni ieşiţi să protesteze împotriva celor ce vor să ne fure viitorul. Pentru că eu cred în cinstea, onoarea şi vitejia veteranilor.  Desigur, alegerea vă aparţine. Dar să nu uitaţi că în memoria urmaşilor rămân atât faptele bune, cât şi cele rele”, a conchis Chiril Moţpan.