Reprezentanţii primăriei anunţă că, în urma negocierilor locuitorii comunei Bubuieci, s-a convenit asupra evacuării deşeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor pentru 30 de zile. Ulterior, municipalitatea va fi nevoită să identifice o altă locaţie pentru evacuarea şi depozitarea gunoiului.

„Pentru evacuarea cât mai rapidă a deşeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală Regia Autosalubritate a mobilizat 64 unităţi de transport şi 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajaţii regiei vor efectua câte două rute la fiecare platou de gunoi”, se arată într-un comunicat.  

Reprezentanţii Primăriei au mai anunţat că au fost mobilizate şi serviciile Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, care vor interveni prioritar în zona centrală a capitalei pentru deblocarea accesului la platourile de acumulare a gunoiului.

Amintim că de câteva zile în municipiul Chişinău nu a mai fost evacuat gunoiul, iar capitala a fost inundată de gunoi. Deşeurile nu puteau fi evacuate din motiv că zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul camioanelor regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din vecinătate.