Preşedintele fracţiunii, Ion Cebanu, a declarat pentru presă că după şedinţa CMC din 29 iunie era de aşteptat că astăzi consilierii nu se vor prezenta.

„Am vrut să respectăm procedura, în aşa fel încât să arătăm un exemplu. Întrebarea mea este în special către socialişti, pentru că ei au ţipat vreo două luni că liberalii blochează activitatea Primăriei: Acum, stimaţi domni, cine blochează activitatea? Cred că lucrurile sunt la suprafaţă”, a spus Ion Cebanu.

Liderul fracţiunii PL a menţionat că ceea ce a avut loc în data de 29 iunie reprezintă o lipsă de respect faţă de cetăţeni şi nişte manevre de show ale socialiştilor, transmite IPN.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, pentru care nu a existat cvorum, au fost incluse chestiuni cu privire la alegerea secretarului interimar al CMC, numirea a doi viceprimari, soluţionarea problemei deşeurilor etc.

Consilierii municipali, cu excepţia liberalilor, s-au întrunit joi, 29 iunie, într-o şedinţă convocată la iniţiativa a o treime din aleşii locali. În cadrul şedinţei, aceştia au aprobat o decizie cu privire la eliberarea din funcţie a secretarului CMC, Valeriu Didencu, în baza cererii depuse. Deşi au fost examinate trei candidaturi pentru funcţia de secretar interimar, aleşii locali nu au ajuns la un consens. La propunerea socialiştilor, şedinţa a fost amânată pentru marţi, 4 iunie. În aceeaşi şedinţă, consilierii au adiat raportul cu privire la evacuarea deşeurilor din capitală, însă nu au luat o decizie.