Nenorocirea s-a produs în această seară, în satul Sărata Galbenă din raionul Hânceşti. Copiii se jucau pe o stradă din centrul localităţii când au nimerit sub tensiune dat fiind faptul că nu departe se afla la sol un conductor rupt de vânt. 

Unul dintre ei nu a mai avut şanse de viaţă, iar cel de-al doilea a primit arsuri grave la mâini şi la picioare. Copilul este internat la spital, fiind în afara pericolului.

Precizăm că aseară, o minoră de 12 ani, din satul Volintiri, Ştefan Vodă, a murit electrocutată după ce a călcat pe un cablu electric care s-a rupt în urma furtunii de ieri.

Gas Natural Fenosa a emis un comunicat de presă prin care spune că „regretă enorm producerea acestor tragedii, fiind preocupată permanent de întreţinerea reţelelor în stare sigură şi de efectuarea în regim operativ a lucrărilor de lichidare a avariilor în timpul intemperiilor”.

„Circumstanţele producerii acestor cazuri grave de electrocutare sunt investigate, dar este evident faptul, că ele au avut loc într-o situaţie meteorologică neordinară, pe timp de furtună şi în perioada imediat următoare, pe un fundal de atenţie insuficientă a persoanelor mature faţă de copii, care încă nu conştientizează toate riscurile şi consecinţele cu care acestea se pot solda”, se spune în comunicat.