Prima eroină a fost Iulia Guţu, pentru care concediul de vară este perioada în care poate să-şi potolească dorul şi să-i ofere toată dragostea sa fiicei care este stabilită de aproximativ şase ani în străinătate.

Cum s-a schimbat viaţa femeii în acest timp, dar şi cum este pentru o mamă să-şi strângă copilul în braţe după patru ani, aflaţi în continuare. 

Iulia Guţu este profesoară de chimie la Şcoala Gimnazială din Baimaclia, Căuşeni. De trei veri, femeia se împarte între casa din Republica Moldova şi câteva luni în care poate fi alături de fiica ei cea mai mare, stabilită de 6 ani în Statele Unite. Diana a ales să meargă peste mări şi ţări nu doar pentru un trai mai bun, dar şi pentru a-şi ajuta familia de acasă.

De când a plecat, Diana şi-a întemeiat o familie în Statele Unite. În cel mai important moment din viaţa ei, alături i-a putut fi doar... mama.

În cei şase ani de când Diana nu a fost acasă, în familia Guţu s-au întâmplat multe. Tatăl a decedat. Nici în acest moment crucial, familia nu s-a putut reîntregi, iar susţinerea s-a simţit doar prin mesaje de la mii de kilometri distanţă.

Nimic nu poate înlocui braţele mamei. Cu lacrimi în ochi, femeia îşi lasă cele două fete mai mici acasă şi merge pentru doar două luni să-şi revadă fiica plecată acum 6 ani.